Сијара Јубенкс му се закани на Дана Вајт: Отстрани ме од УФЦ 230 и ќе зажалиш!

Сијара Јубенкс, без разлика дали заслужува или не да се бори против Валентина Шевченко на главниот настан на УФЦ 230, во целост има право да биде гневна. Сепак, потпиша договор за да се натпреварува на одреден датум против одреден противник, и ги направила плановите за се да биде во ред во вакви услови.

Освен тоа, кој не би бил лут ако пропушти таква можност?

Сепак, организацијата има и други намери. Наместо тоа, што се договориле со Јубенкс,  тие УФЦ 231 ќе ги спротивстават Булет и Јоана Једрзејчик. Дури и навивачите се разочараа од она што остана како борби за УФЦ 230.

Значи, може да претпоставиме дека Јубенкс (3-2) многу се налутила кога разбрала оти Даниел Кормиер и Дерик Луис ќе го предводат настанот на 3 ноември, а Сијара останува „на цедило“.

„Група страшливци. Ме избркавте ли од настанот, ќе зажалите!“ – рече таа во претходно избришан пост на Твитер.

И тоа не е сè.

„Си играте со мојот живот. Ставете ме со останатите, ставете ме во подглавната борба – не ме возбудува. Но дајте ми шанса да се борам за титулата во перо категорија. Го заслужив тоа! Тоа е моето време. Доста управувате се, се е некаков циркус“.

Се уште не е јасно што ќе се случи со 33-годишната Јубенкс на претстојните настани, но има варијанти – меѓу кои се Џесика Ај и Нико Монтано, со која и такане можеше да се бори во текот на годините.

Во меѓувреме, продолжуваме со публикациите на Интернет.

.

print