Сергеј Павлович потпиша за УФЦ

УФЦ во многу поволно време доаѓа во Русија.

На 15 септември во Москва ќе се одржи првиот настан во таа земја.

УФЦ потпиша договор за партнерство со поранешниот ривал и некогаш водечката руска промоција на M-1Глобал.

Останатите конкуренти на Фајт најтс глобал и Абсолут чемпионшип Беркут во моментов се соочуваат со проблеми.

Шампионот во тешка категорија на ФНГ е новото УФЦ засилување.

Непоразениот Сергеј Павлович (12 – 0) потпиша договор со американската промоција. Русинот во кариерата ги победуваше Кирил Сиделников, Чабан Ка, Багу Агаев, Алексеј Кудин и Михаил Мохнаткин.

.

print