Сениорите на Лирија, Балканец и Бучим најуспешни на Државното првенство, Митров и Атанасов го зголемија контотона титули

На Државното сениорско првенство во борење стил најголем успех имаа борачите на Лирија кои собраа 53 бодови, пред Балканец со 28 и Бучим со 18.

Првенството се одржа во Велес, а некои од нив се старо-нови шампиони, со тоа што многу направија промена на категоријата. Забележливо беше отсуството на некои клубови и борачи.

Државното имаше и некои раритети – Дејан Митров и Горан Атанасов го зголемија скорот на вечната листа на најуспешни борачи на државните првенства. Но уште поинтересно е што во категоријата до 125 килограми се појави Ахмед Адеми – Амо од Лирија, кој е во повзрасни години. Ова зборува на кое дереџе сме спаднати за да докажеме кој клуб е најдобар во маалото. Пардон, државата.

Резултати 
Сениори
57 кг
1.Минир Реџепи – Лирија
2.Идриз Ида Чаир
3.Омер фуга – Лирија
3.

61 кг
1.Халит Османи – Лирија
2.Валентин Митев – Балканец
3.Бесим Амети – Тефејуз

65 кг
1.Владимир Егоров – Балканец
2.Елмедин Сејфулаху – Лирија
3.Давид Мишев – Балканец
3.Иван ЈаневБучим

70 кг
1.Фати Вејсели – Лирија
2.Абдулфета Османи – Лирија
3.Мартин Стојанов – Балканец
3.Ријад Реџепи – Лирија

74 кг
1.Шаип БраваЛирија
2.Басри Јусуфи – Студенчани
3.Мето Тасев – Балканец
3.Марјан Танев – Бучим

79 кг
1. Омер Сејфулаху – Лирија
2.Астрит Исмаили – Лирија
3.Орхан Џафери – Лирија

86 кг
1.Дејан Митров – Балканец
2.Васе СпасовБалканец
3.Бујар Серпаи – ДРВ
3.

92 кг
1.Горан Атанасов – Бучим
2.Никола Атанасов – Бучим
3.Алексанадар Петрушев – Балканец

97 кг
1.Рамазан Бакија – Лирија
2.Валон Зендели – Ускана
3.Бобан Савев – Балканец
3.Адем Асани – Чаир

125 кг
1.Александар Стојанов – Бучим
2.Орхан Имери – Ускана
3.Ахмед АдемиЛирија

Ipon.mk

print