Семинар за реален аикидо и Собрание во Велес: Ѓуро Илиќ претседател на Федерацијата (ФОТО)

seminar-veles-realen-aikido

Вчера во Велес се одржа одличен Меѓународен семинар за реално аикидо во организација на АФМРА и клубот „Рандори“ од Велес.

mac-i-ostanati-ucesnici-na-seminarot-vo-veles-aikido

После семинарот се одржано редовно изборно Собрание, на кое за претседател е избран Ѓуро Илиќ носител на мајсторски појас 7 дан, а за потпретседател Дејан Чавкоски 5 дан.

gjkuro-so-antonio-i-cavkov

На 2 ноември во Битола ќе се одржи прослава по повод 20 години од формирањето на Аикидо федерацијата на Македонија-реален аикидо, каде што ќе бидат промовирани една книга и двд за реален аикидо и една книга и двд за џудо од авторот Ѓуро Илиќ.

gjuro-ilik-i-cavokovski

gjuro-nikolco-i-drugi-mastori

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...