Сеишин организира тринденевен џудо семинар во Прилеп со Славко Обадов

Џудо клубот Сеишин од Прилеп од 15 до 17 јуни во соработка со ЏК Џунс од“ Нови Сад, Србија, организира тридневен Меѓународен џудо камп-семинар за помлади пионери и пионери „Прилеп 2018“.

Покрај нашите мајстори, дел од инструкторскиот тим се и проф.д-р Славко Обадов, носител на мајсторски појас 9 дан и тренер на Џунс, кој е и претседател на Дан комисијата при Џудо федерацијата на Србија и поранешен носител на Олимписки медал во џудо; Мирољуб Ничиќ 6 дан.

На овој камп покрај џудистите на Сеишин и гостите од Џунс, учество ќе земат џудисти уште од 10 клубови од Македонија, а семинарот ќе се одржи во ООУ „Кочо Рацин“ во Прилеп (во спортската сала).

Ipon.mk

print