Сансаи повторно најуспешен во Скопје, сега на „13 Ноември“

На Меѓународниот карате турнир „13 Ноември“ што денес се одржа во Скопје кавадаречки Сансаи е најуспешен клуб со 16 златни, 9 сребрени и 14 бронзени медали.

На натпреварот учество земаа 446 натпреварувачи од клубови од Македонија, Србија, Бугарија, Албанија и Косово.
Покрај пехарот за најмасовен клуб, КК Сансаи со освоени 16 златни, 9 сребрени и 14 бронзени медали беше прв на ранг листата и прогласен за најуспешен на натпреварот.

КК Сансаи ги постигна следните резултати:

Златни медали
1. Владанка Аврамова – кати поединечно јуниорки.
2. Петар Аврамов – кати поединечно кадети.
3. Филип Гурев – кати поединечно 2005 година.
4. Стефанија Грозданова – кати поединечно кадетки.
5. Владанка Аврамова – кати поединечно сениорки.
6. Данка Стојкова – кати поединечно 2006 година.
7. Данка Стојкова – кати поединечно 2006 година апсолутно ниво.
8. Марија Филипова – кати поединечно 2009 година.
9. Михаил Божиноски – кати поединечно 2005 година.
10. Филип Попов – кати поединечно 2006 година.
11. Мартин Костов – кати поединечно 2007 година.
12. Филип Јанчев – кати поединечно 2010 година.
13. Теодор Димески – кати поединечно 2009 година.
14. Јордан Јованоски – кати поединечно 2011 година и помлади.
15. Ката тим кадетки – јуниорки во состав: Стефанија Грозданова, Снежана Габева и Данка Стојкова.
16. Ката тим женски 2009/2010 во состав: Сара Аврамова, Марија Филипова и Кристина Цветкова

Сребрени медали
1. Снежана Габева- кати поединечно кадетки.
2. Сара Аврамова – кати поединечно 2010 година.
3. Гоше Алексов – кати поединечно 2006 година.
4. Мартин Прстенков – кати поединечно 2007 година.
5. Миа Маневска – кати поединечно јуниорки.
6. Тодор Габев – кумите кадети -52 кг.
7. Ката тим женски 2009/2010 во состав: Сара Петанческа, Теона Синадиноска и Теодор Димески.
8. Ката тим машки 2007/2008 во состав: Кристијан Митрев, Мартин Прстенков и Мартин Костов.
9. Ката тим машки 2009/2010 во состав: Филип Јанчев, Александар Кичев и Саша Огњеновиќ.

Бронзени медали
1. Петар Аврамов – кати поединечно јуниори.
2. Марија Филипова – кати поединечно 2009 година.
3. Кристина Цветкова – кати поединечно 2009 година.
4. Мелани Богева – кати кадетки.
5. Кристина Цветкова – кати поединечно 2009 апсолутно ниво.
6. Сара Пентаческа – кати поединечно 2009 година апсолутно ниво.
7. Филип Гурев – кати поединечно 2005 година.
8. Кристијан Митрев – кати поединечно 2007 година.
9. Мартин Прстенков – кати поединечно 2007 година.
10.Теодор Димески – кати поединечно 2009 година.
11. Јован Божиноски – кати поединечно 2009 година.
12. Саша Огњеновиќ – кати поединечно 2010 година.
13. Надица Цветковска – кумите поединечно 2007 година – 40 кг.
14. Ката тим машки 2009/2010 година во состав: Јордан Јованоски, Михаил Петанчески и Марко Митриќески.

 

Ipon.mk

print