Само пет борби во Штип на Ревијата за лига системот, премалку (ФОТО)

На боксерската Ревија за лига системот имаше само пет борби што е премалку.

Која е причината за малиот број на натпреварувачи ќе треба да има преиспитување во Боксерската федерација на Македонија.

На ревијата во Штип настапија само 1о боксери и тоа од 6 екипи. Најдобар впечаток оставија боксерите на Баргала. Ревијата ја следеше Благој Донев, потпретседател на БФМ.

„Очекував повеќе боксери. Сепак, ова е само најава на она што ќе се случува во септември, кога ќе започне екипното првенство, преку турнири во кадетска, јуниорска и сениорска конкуренција, изјави Благој Донев.

Кадети
-52 кг Ѓоше Гошев (Пинк Пантер ) – Елес Асанов (Баргала) 0-2
-60 кг Алпај Демиров (Баргала) – Трајче Илиевски ( АС) 2-0
-63 кг Менан Амедовски (АС)- Ејдин Јашар (Баргала ) 2-0

Јуниори
-60 кг Сезер (Шкендија)- Кристијан Бошков (Аперкат) 2-0 (предадена, Р2)

Сениори
-75 кг Ице Трајковски (АС) – Алим Насуфи (Чаир ) 0-2

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...