Самбото е вклучено во програмата на следната Универзијада

Самбото е вклучена во програмата за следната летна Универзијада во 2023 година. Ова беше објавено на веб-страницата на Меѓународната универзитетска спортска федерација (ФИСУ/FISU).

Домаќин на форумот ќе биде Екатеринбург во Русија. Ова го избраа делагтите на Собранието во Неапол, каде што во моментот се одржува јубилејната 30-та летна Универзијада.

Претходно самбото беше дел од програмата на студентските игри.

Последен пат тоа се случи во 2013 година во Казан, Русија.

print