Руски боксер паднал од балкон во Тајланд и починал

Рускиот боксер Алексеј Заболоски убиен во Тајланд, пренесува Патаја уан. 35-годишниот спортист паднал од балконот на четвртиот кат од хотелот каде престојувал. Според луѓето во спасувачкиот тим, тој починал од сериозна трауматска повреда на мозокот пред да пристигне во болницата. Името на хотелот каде се случил инцидентот не е откриено.

Полицијата сè уште го истражува случајот. Според пријателите на загинатите, тајландски боксери, тие пиеле заедно во барот Патаја во текот на ноќта, а потоа продолжија со прославата во хотелската соба.
Во 7 часот наутро, Заболотскик излегол на балконот, по што неговите пријатели слушнале викање и несреќа од падот.

Рускиот боксер во Тајланд учествувал во неколку рекламни и боксерски настани.

print