Роби Лоулер: Не се интересирам за глупостите што ги зборува Ковингтон

Поранешниот шампион во лесна категорија, Роби Лоулер, се враќа во кафезот за неколку часа за да се соочи со Колби Ковингтон во главната борба на настанот во Њуџерси. Лоулер е во серија од две последователни порази и е подготвен за акција. Ковингтон не престана да зборува на адреса на Лоулер и го обвини за употреба на стероиди, но Лоулер го игнорира и се фокусира на себе:

„Го напуштив Аамерикен топ тим и работите се такви какви што се. Луѓето поставуваат многу прашања, особено откако ја објавија оваа борба. Не е важно и јас сум подготвен да се борам. Ковингтон кажува многу работи, но ги игнорирам. Не го следам она што луѓето го прават и зборуваат.

Не обрнувам внимание на нив и важно ми е да се подобрам, да јадам правилно и да спијам колку е потребно. Се обидувам да бидам јас и да продолжам понатаму. Ковингтон е добар борец кој не престанува да работи на подобрување на своите вештини.

Јас сум во спортот многу години и за мене тоа е само деловно работење. Се фокусирам на она што го прави другиот во кафезот и колку добро го работи. Се возбудувам пред борбата“.

print