Реџеп Ајдари е најдобар борач на „13 Ноември“

 

На Меѓународниот турнир во борење „13 Ноември“ во органзација Тефејуз од Скопје Реџеп Ајдари од Тефејуз е прогласен за најдобар борач на турнирот, додека Трим Исмаили од Лирија е најдобар во конкуренција на деца. Арскм Бекири од Студеничани е најдобар техничар, а Енис Демири (Тефејуз)е прогласен за најдобар домашен борач.

На турнирот настапија 120 борачи од Македонија и Косово.

Освојувачи на медали:

Лирија –  8 златни, 3 сребрени и 5 бронзени

Балканец – 3 златни, 7 сребрени и 2 бронзени

Неготино – 3 златни и 2 бронзи

Ipon.mk

print