Речиси сите македонски кикбоксери во финалето на „Трофејот на Белград“ (ФОТО)

Македонските кикбоксерфи од повеќе клубови денеска имаа забележителен настап на „Трофејот на Белград“ и речиси сите се пласираа за утрешните финални мечеви.

Од нашата земја настапуваат вкупно 13 кикбосери во лоу кик и кик лајт.

Павел Стојчевски е оштетен од судиите, иако ја имал добиено борбата  и тоа со повредено колено.

Резултати
-81 кг, лоу кик, сениори
Бобан Илиоски во финале

-55 кг, кик лајт, сениори
Андреа Костовска ја победи Ирена Стипиновиќ (Србија)

-60 кг, лоу кик и кик лајт, јуниори
Викторија Варадинова – Наташа Катиќ (Србија)

-57 кг, лоу кик, јуниор
Марко Тодоров го победи  Игор Павловиќ (Србија)
Марко Тодоров го победи Душан Вуковиќ (Србија)

-65, кик лјат, кадет
Миа Тодорова ја победи Ања Лојен (Србија)

-57 кг, кик лјат, кадет
Ледон Рамадани го победи Александар Петковиќ (Србија)

-32 кг, кик лајт, пионер
Туркер Исмаил го победи Михајло Давидовиќ (Србија)

-29 кг, кик лајт, пионер
Иван Кукуновски го победи Александар Гал (Србија)
(Сите се од Шампион – Скопје)

-94 кг, кик лајт, јуниор – Гладијатор (Неготино)
Мартин Митиќ  го победи Милош Димитриевиќ (Србија)
Мартин Митиќ  го победи Никола Милинковиќ (Србија)

-74, кик лајт, јуниор – Гладијатор (Штип)
Марјан Пападинов – Амор Капо (Босна и Херцеговина) 2-1

-79, кик лајт, јуниор – Гладијатор (Штип)
Славче Арсов – Ефтовски (Србија) 3-0

-47 кг, кик лајт, кадет – Ас (Делчево)
Дилан Ивановски победи

-32 кг -42, кик лјат, пионер – Ас
Павел Стојчевски загуби на поени од Урош Петровиќ (Србија) 

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...