Репрезентацијата во борење опремена како што доликува на национален тим (ФОТО

reprezentacija-borenje-za-sp-voeno

Македонската репрезентација во борење на Светското првенство на воените сили во Скопје настапува во следниот состав:

Слободен стил

57 кг Герче Батески

61 кг Иле Горгиев

65 кг Раиф Камбери

70 кг Бехар Мамути

74 кг Александар Здравев

86 кг Бобан Савев

97 кг Рамазан Бакија

125 кг Бобан Данов

Грчко римски

66 кг Ертан Реџепи

71 кг Илчо Веселинов

80 кг Горан Атанасов

85 кг Михаил Николов

125 кг Баже Нацев

Жени

55 кг Менка Стојаноска

58 кг Маја Дејкоска

75 кг Александра Пешова

Борбите почнуваат од денска и ќе траат до недела. Од нашите борачи денеска настапуват: 57 кг Герче Батески, 61 кг Иле Горгиев, 65 кг Раиф Камбери, 70 кг Бехар Мамути; жени – 55 кг Менка Стојаноска и 58 кг Маја Дејкоска.

Натпреварите почнуват во 9 часот во салата „Борис Трајковски“.

Овде може да го видите распоредот на борбите без жребувањето.

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...