Резултати: Меѓународен турнир во борење „9 Мај“ (ФОТО)

На 2-от Меѓународен турнир во слободен стил и женско борење „9 Мај“ кој се одржа вчера во Скопје во организација на БК Безбедност девојќите покажаа дека и тие умеат да се борат.

Покрај нашите борачи од Балканец, Лирија, Тефејуз, Бучим, Неготино, 7 Мај Леов и Безбедност, во многу добро издание се претставија борачите од Косово.

32 кг
1.Омер Мемеди – БК Лирија
2.Алек Ѓорѓиев – БК Неготино
3.Бесар Амети  – БК Тефејуз
4.Омер Јусуфи – БК Лирија
5.Донат Краничи – Косово

35 г
1.Мите Јусуфов – БК Бучим
2.Јетмир Љумљани – БК Лирија
3.Стефан Стојановски – БК 7 ми Мај – Прилеп
4.Ангелчо Панев – БК Неготино

 54 д
1.Аид Салихаси – БК Тефејуз
2.Дејан Јосифов – БК Бучим
3.Реџеп Поцеста – БК Лирија

58 г
1.Давид Мишев – БК Балканец
2.Реџеп Ајдари –  БК Тефејуз
3.Акиф Азизи – БК Тефејуз
4.Фадли Назифов – БК Балканец

65 г
1.Окан Мамудов – БК Балканец
2.Меркан Бислими – БК Тефејуз

22 г
1.Љониса Река Косово – Косово
2.Викторија Стојаноска – 7 Мај Прилеп

57 г
1.Елвира Краниќи – Косово

40 кг
1.Стефана Николова – БК Неготино
2.Емилија Илиеска – ПБК Безбедност

44 г
1.Џарије Краниќи – Косово
2.Ромеса Краниќи – Косово
3.Барбара Стојкоска – БК Неготино

 53 г
1.Венера Арслани – Косово
2.Леонита Гаши – Косово

48 г
1.Олгица Коцева – ПБК Безбедност
2.Њомза Краниќи – Косово

53 г
1.Арита Красниќи – Косово
2.Тамара Игнатоска – 7 ми Мај Прилеп

63 г
1.Лиелза  Гаши – Косово
2.Бојана Лазаревска – ПБК Безбедност
3.Чендреса Красниќи – Косово

75 г
1.Алоса Деми – Косово

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...