Резултати Изборно првенство кадети: Балканец пред Ускана и Лирија

На Изборното првенство за и кадети во Прилеп учествуваа 64 натпреварувачи, но без најдобрите четворица борачи кои се наоѓаат на подготовки во Русија: Аид Салихаси, Стефан Штерјов, Бесир Алили и Реџеп Поцеста.

За разлика од сениорите, кај кадетите имаше поголема конкуренција меѓу клубовите.

Најмногу бодови собра Балканец пред Ускана и Лирија.

Ipon.mk

print