Резултати Држвано првенство во кик бокс (ФОТО)

Во сабота се одржа Државното кик бокс првенство во сите возрасни категории во организација на Кик бокс федерацијата на Македонија (КБФМ) и во сите дисципли: на татами поинт фајт, лајт контакт и кик лајт; на ринг фул контакт, лоу кик и К1. Првенството се одржа во Скопје во салата во Автокоманда, а учествуваа 177 натпреварувачи од 24 клуба.

Најуспешни клубови се Шампион, Тим Зоран, Будо Кавадрци, Гладијатор-Скопје, фајт тим – Скопје.

Како и што се очекуваше титулите ги потврдија Димитар Ѓоргиев, Бобан Илиоски, Филип Ризов, Мартин  Матиќ, Никола Бубевски, Викторија Варадинова, Александар Велков итн.

Еве ги комплетните резултати од Државното првенство.

Резултати
ЛОУ КИК 
-54 кг  помлади јуниори
1.Енес Азири –  Шампион Скопје
2.Марко Тодоров – Шампион Скопје
 
-54 кг  постари јуниор
1.Даниел Митров – Аждер Гевгелија
2.Акан Адемов – Д-Џим Штип

   -63,5 кг  постари јуниори
1.Дарко Најдов – Гладијатор Скопје
2.Кристијан Ќорпашев  – Д-Џим Штип
 3.Панте Пискунова – Лидер Виница

 Сениори  
-67 кг
1.Дејан Димовски – Енерџи  Битола
2.Даниел Наневски – Шампион Скопје
3.Ване Митев  Аждер – Гевгелија

   -71 кг
1.Златко Стојменов –  Каринг Скопје
2.Никола Станов  Будо Кавадарци

-81 кг  постари јуниори
1.Никола Бубевски – Енерџи Битола
2.Давид Спасев – Куманово 2006
3.Петар Михов – Д-Џим Штип

  +91 кг  постари јуниори
1.Стефан Михајлофски – Прокик фемили Скопје
2.Витанце Витанов  Зоран тим струмица
3.Бобан Јосифов – лладијатор Штип

К1  
-81 кг  сениори
1.Бобан Илиовски – Шампион Скопје
2.Митко Ашкалиов – Комбат Радовиш

 -86 кг 
1.Димитар Ѓорѓиев – Работнички Скопје
2.Филип Наковски – Куманово 2006

    Прогласувања:
-50 кг  помлади јуниорки
1.Емили Младеновска – Шампион Скопје

 -55 кг  сениорки
1.Андреа Костовска  – Фај тим Скопје

 -60 кг
1.Стефани Тодорова – Фајт тим Скопје

   -60 кг помлади јуниорки
1.Викторија Варадинова – Шампион Скопје

  -63,5 кг  помлади јуниори
1.Медин Ахмети -Наско тим Скопје

   -71 кг  постари јуниори
1.Роберт Костовски – Гладијатор Неготино

-86 кг  постари јуниори
1.Ивица Цветковски – Прокик Фемили Скопје

  -91 кг сениори
1.Милан Кубин – Гладијатор Скопје

ЛАЈТ КОНТАКТ
-25 кг  деца 6-7 г
1.Ристе Чавков -Зоран тим Струмица

-30 кг деца 6-7 г
1.Драган Пандов – Зоран тим Струмица
2.Филип Хазировиќ – Шампион Скопје

-28 кг деца 8-9г
1.Хабип Дестанов – Будо Велес
2.Алесандро Ангеловски – АС-Делчево
3.Ибо Алиов – Лидер Виница

-30 кг деца 8-9 г
1.Неим Емини – Тетова  Тетово
2.Јован Данилов – Гладијатор Штип
3.Берат Незити – Сенсеи Гостивар

-35 кг деца 8-9 г
1.Стефан Ѓуровски – Зоран тим Струмица
2.Андреј Трајков – Зоран тим Струмица
3.Ардин Нуредини – Сенсеи Гостивар

-40 кг деца 8-9 г
1.Лука Змејковски – Лидер Виница
2.Рафет Кадриу – Тетова Тетово
3.Антонио Атанасов – Зоран тим Струмица

+40 кг деца  8-9  г
1.Бранко Пандов – Зоран тим Струмица
2.Јован Чавков – Зоран тим Струмица
3.Тарик Трајковски – Будо Велес
3.Амар Селими – Сенсеи Гостивар

-32 кг помлади кадети  10-12
1.Туркер Исмаил – Шампион Скопје
2.Марко Ристов – Прокик фемили Скопје
3.Јане Постолов – Лидер Виница
3.Павел Стојчевски Ас Делчево

-37 кг помлади кадети 10-12 г
1.Јани Постолов – Лидер Виница
2.Јусуф Дестанов – Будо Велес
3.Драган Змејковски – Лидер Виница
3.Петар Милошевски – Шампион Скопје

-42 кг помлади кадети 10-12г
1.Драган Тасев – Будо Кавадрци
2.Стефан Запров – Прокик фемили Скопје
3.Ерик Коцев д – Џим штип
3.Омер Муслиу – Сенсеи Гостивар

-47 кг помлади кадети 10-12
1.Алтан Нуредини – Сенсеи Гостивар
2.Нуредин Нуредини – Сенсеи Гостивар
3.Александар Делиски – Ззоран тим Струмица

+47 кг помлади кадети 10-12 г
1.Нелсон Узеири – Шамион Скопје
2.Горан Ристовски – Гладијатор Скопје
3.Алија Исуфи – Тетова Тетово
3.Филип Петровски – Гладијатор Скопје

-42 кг постари  кадети 13-15 г
1.Амир Вукељ – Наско тим Скопје
2.Фериз Азири – Наско тим 
3.Дилан Ивановски – Ас Делчево
3.Петар Неделковски – Максам фајт тим Прилеп

-46 кг постари кадетки  13-15 г
1.Марта Митровска – Шампион Скопје

-50 кг постари кадетки  13-15 г
1.Миа Стерјовска – Прокик фемили
2.Арта Селмани – Енерџи Битола
3.Верица Трајковска – Гладијатор Скопје
3.Леа Бошевска – Самурај Битола

-55 кг постари кадетки 13-15 г
1.Џесика Арсова – Лидер Виница
2.Ана Марија Наумовска – Енерџи Битола

-52 кг постари кадети 13-15г
1.Горјан Трајковски – Фајт тим Скопје
2.Ледон Рамадани – Шампион
3.Муарем Арсовски – Енерџи Битола
3.Григор Зафировски – Комбат Радовиш

-57 кг постари кадети 13-15 г
1.Кадри Џемали – Шампион
2.Никола Петровски -Шампион
3.Лука Ангеловски – Ас Делчево
3.Петар Манев – Гладијатор Неготино

кик лајт
-63 кг постари кадети 13-15 г
1.Милан Милошевиќ – Будо Кавадари
2.Синиша Милошевиќ – Будо Кавадарци
3.Марко Горневски – Гладијатор Скопје
3.Христијан Китанов – Гладијатор Штип

-69 кг постари кадети 13-15 г
1.Славе Делиевски – Зоран тим Струмица
2.Александар Мирчевски – Шампион Скопје
3.Антонио Донев – Д’Џим Штип
3.Леон Павловски – Шампион

+69 кг постари кадети 13-15 г
1.Јовица Кекеновски – Фајт тим Скопје
2.Ненад Синадинов – Лидер Виница
3.Никола Нацев – Гладијатор Штип
3.Стефан Стојмиров – Гладијатор Штип

-60 кг постари кадетки 13-15 г
1.Викторија Ивановска – Фајт тим Скопје
2.Надија Лабринеас – Прокик фемили Скопје

-57 кг јуниори  16-17-18 г.
1.Филип Ризов – Будо Кавадарци
2.Блаже Настов – Будо Кавадарци
3.Бојан Саздов – Гладијатор Скопје

-63 кг јуниори 16-17-18 г.
1.Александар Велков – Будо Кавадарци
2.Стефан Грнчарски – Фајт тим Скопје
3.Филип Божиновски – Прокик фемили
3.Теодор Стојковски – Патриот Крива Паланка

-69 кг јуниори 16-17-18 г
1.Ивица Бубулевски – Прокик фемили
2.Кире Делев – Зоран тим
3.Анел Надзиновски – Наско тим
3.Антонио Трајковски – Лидер

 -74кг јуниори 16-17-18 г
1.Александар Глушкин – Фајт тим
2.Ајкут Арифов – Будо Велес
3.Фљамур Исмаили – Сенсеи
3.Хан Колашинац – Наско тим

 -79 кг јуниори 16-17-18 г
1.Славче Арсов – Гладијатор Штип
2.Никола Бојовски – Будо Кавадарци

 -84кг јуниори 16-17-18 г
1.Стефан Биков – Гладијатор Скопје
2.Влатко Филипов – Будо Кавадарци
3.Дино Ангеловски – Максамфајт тим
3.Душко Рајковиќ – Зоран тим

 -89 кг јуниори 16-17-18 г
1.Ивица Цветановски – Прокик фемили
2.Благојче Стојанов – Гладијатор Штип

+94 кгјуниори 16-17-18 г
1.Стефан Михајловски – Прокик фемили
2.Боби Јосифов – Гладијатор Штип
3.Страше Најков – Гладијатор Неготино
3.Витанче Витанов – Зоран тим

-50 кг јуниорки  16-17-18г
1.Тамара Манева – Будо Кавадарци

-60 кг јуниорки 16-17-18 г
1.Викторија Варадинова – Шампион
2.Владанка Бојковска – Гладијатор Неготино

 -65 кг јуниорки  16-17-18 г
1.Марија Јанева – Гладијатор Неготино
2.Јелена Кириќ – Фајт тим
3.Мартина Велкова – Будо Кавадарци

 -70 кг јуниорки  16-17-18 г 
1.Теа Наумовска – Фајт тим
2.Марија Кицевска – Енерџи

 сениори
-63кг  
1.Никола Бошев – Будо Кавадарци
2.Стефан Димитровски – Гладијатор Скопје

 -69 кг
1.Кристијан Ангелов – Гладијатор Неготино
2.Борјан Рамадани – Сенсеи
3.Мартин Андонов – Шампион

 -74кг  
1.Ристе Атанасов – Будо Кавадарци

 -84 кг  
1.Илија Камчев – Будо Кавадарци
2.Лабинот Велија – Сенсеи

 -89 кг 
1.Мартин Матиќ – Гладијатор Неготино
2.Драган Игњатовски – Гладијатор скопје
3.Валентин Милевски – Будо Велес
3.Наумче Трајковски – Максам фајт тим

 -94 кг  
1.Климент Гроздановски – Гладијатор Скопје
2.Дурак Асани  – Сенсеи

+94 кг
1.Бојан Вучковски – Патриот Крива Паланка

 -55 кг сениорки 
1.Андреа Костовска – Фајт тим
2.Лела Јурукова – Максам фајт

 -60 кг 
1.Марија Ѓоргиевска – Будо Велес
2.Мимоза Стефановска – Шампион
3.Борјана Митевска – Гладијатор Штип
3.Мартина Настова – Будо Велес

 Вкупно освоени медали по клубови
1.КБК Шампион – Скопје 19  (9 златни, 7 сребрени и  3 бронзени)
2.КБК Будо – Кавадарци 14 (8 – 5 – 1)
3.КБК Тим Зоран – Струмица 13 (5 – 4 – 4)
4.КБК Гладијатор – Скопје 11 (4 – 2 – 5)
5.КБК Фајт тим – Скопје 10 (8 – 2 – 0)
6.КБК Сенсеи – Гостивар 10 (1 – 5 – 4)
7.КБК Лидер – Виница 9 (3 – 1 – 5)
8.КБК Гладијатор – Штип 9 (1 – 3 – 5)
9.КБК Прокиќ фемили – Скопје 8 (5  -3 – 0)
10.КБК Гладијатор – Неготино 6 (3- 1- 2) 
11.КБК Енерџи – Битола 6 (2 – 3 – 1)
12.КБК Будо – Велес 5 (1 – 1 – 3)
13.КБК Наско тим – Скопје 4 (2 – 0 – 2)
14.КБК Д-Џим – Штип 4 (0 – 1 – 3)
15.КБК Максам фајт – Прилеп 4 ( 0 – 1 – 3)
16.КБК Тетова – Тетово 3 (1 – 1 – 1)
17.КБК АС – Делчево 3 (0 – 1 – 2)
18.КБК Патриот – Крива Паланка 2 (1 – 0 – 1)
19.КБК Аждер – Гевгелија 2 (1 – 0  – 1)
20.КБК Комбат – Радовиш 2 (0 – 1 – 1)
21.КБК Каринг – Скопје 1 (1 – 0 – 0)
22.КБК Работнички – Скопје 1 (1 – 0 – 0)

Ipon.mk 

 

 

 

print

Можеби ќе ви се допадне...