Државно првенство за деца: Ускана, Сансаи, Форца, Кочани, Македонка- првата петорка

Ускана од Кичево е најдобриот карате клуб на Државното првенство за деца што се одржа вчера во Кавадарци со освоени 7 златни и 2 бронзени медали.

Сансаи од Квадарци е втор со 6 медали (5-1-0), Форца е трета 11 (4-3-4), Кочани е на четвртата позиција со 5 (3-0-2), па следат Македонка 10 (2-3-5), Уранику 4 (2-2-0), Тигар 2003 4 (2-1-1) итн.

Првопласиранитре тројца, односно освојувачите на медали обезбедија место во репрезентацијата за Балканското првенство во Бања Лука, Босна и Херцеговина.

print