Резултати: Државно првенство во борење – јуниори и У-15

На Државните првенства во борење слободен стил за јуниори и У-15 во машка и женска конкуренција учествуваа вкупно 140 борач(к)и, а најуспешн клуб е Лирија, но не заостануваа Балканец, Бучим, Тефејуз и останатите клубови.

Лирија собра 32 поени во јуниорска конкуренција, потоа следат Балканец 25, Тефејуз 23, студеничани 18 итн.  

Во У-15 најмногу поени собра Лирија – 30, па Балканец – 27, Бучим – 19, Тефејуз – 9.

Резултати

Жени

42 кг

1.Марија Спировска – ФБСМ

2.Сандра Трајанова – Бучим

3.Андреа Димитрова – Бучим

50 кг

1.Зорица Јованова – Бучим

2.Кристина Велеска 7 Мај

3.Елеонора Темелковска – 7 Мај

54 кг

1.Теона Топаловска – Тигар

2.Стефани Николова – Неготино

3. Кристина Георгиева- Бучим

3.Симона Темелковска – 7 Мај Леов

58 кг

1.Марија Неделковска – Вардар

2.Марија Илиева – Бучим

3.Емилија Илевска – Безбедност

62 кг

1.Барбара Стојковска – 7 Мај Леов

2.Леона Топаловска – Тигар

3.Марија Дамева – Борец

Мажи

-57

1.Аид Салихаси – Тефејуз

2.Земри Авдичи – Студеничани

3.Мухамед Феруки – Лирија

3.Минир Реџепи – Лирија

61 кг

1.Халид Османи – Лирија

2.Давид Мишев – Балканец

3.Мухамед Исмани – Чаир

65 кг

1.Арсим Бекировски – Студеничани

2.Мартин Стојанов – Балканец

3. Едон Цаколи – Тефејуз

3.Маријан Мумицковски – 7 Мај Леов

70 кг

1.Фати Вејсели – Лирија

2.Ружди Елези – Лирија

3.Муса Адеми – Студеничани

3.Захир Исмаили – Студеничани

74 кг

1.Шаип Брава – Лирија

2.Басри Јусуфи – Студеничани

3.Флип Тасев – Балканец

79 кг

1.Астрит Исамили – Лирија

2.Орхан Џафери – Лирија

3.Нарди Барди – Скопје

86 кг

1.Столе Ефтимов – Лирија

2.Фадил Назифов – Балканец

3.Бајрам Хајдари – Тефејуз

92 кг

1.Реџеп Ајдари – Тефејуз

2.Алиреза Арапоски – Ускана

3.Петар Костов – Балканец

3.Арменд Бајрами – Тефејуз

97 кг

1.Бунјамин Нуиши – Тефејуз

2.Адем Асани – Чаир

3.Никола Атанасов – Бучим

3.Усеин Мечов – Неготино

125 кг

1.Џан Назифов – Балканец

2.Александар Петрушев – Балканец

3.Драган Велков – Балканец

У-15

38 кг

1.Енсаф Исмаили – Тефејуз

2.Стефан Стојков – Балканец

3.Бисар Бела – Лирија

3.Јован Атанасов – Балканец

41 кг

1.Омер Јусуфи – Лирија

2.Алек Георгиев – Неготино

3.Михајло Илиев – Бучим

3.Марио Савевски – Вардар

44 кг

1.Рамадан Рамадани – Студеничани

2.Трим Исмаили – Лирија

3.Мануел Николов – Балканец

3.Ѓорги Ѓоргов – Бучим

48 кг

1.Арон Николов – Бучим

2.Арбен Сејди – Лирија

3.Реџеп Таири – Теф

3.Шаќир Бислими – Чаир

52 кг

1.Љеугрин Љумањани – Лирија

2.Ислам Незири – Тефејуз

3.Стефан Стојановски – 7 Мај Леов

3.Спасе Илиевски – Бучим

57 кг

1.Умерфарук Сулејмани – Чаир

2.Никола Гацов – Балканец

3.Јусуф Алиев – Борец

3.Дени Митрев – Борец

62 кг

1.Харбин Ахмети – Лирија

2.Ехад Арапоски – Ускана

3.Бојан Спасевски – Балканец

3.Марко Поповиќ – Тигар

68 кг

1.Бесјан – Скопје

2. Бетим Рамадани – Лирија

3.Кристијан Славевски – Вардар

3.Никола Танев – Бучим

75 А кг

1.Стефан Дамчевски – Вардар

2.Андреј Трајчов – Балканец

3.Горан Додев – Неготино

3.Христијан Колев – Балканец

85 кг

1.Меркан Бислими – Чаир

2.Стивен Андонов – Балканец

3.Илија Нацев – Балканец

3.Супхи Турк – Борец

print