Путин му покажа џудо потег, а потоа детето го собори (ВИДЕО)

Putin i momce dzudo

Познато е дека рускиот претседател Владимир Путин го сака спортот, особено џудото, кој самиот го тренира.

Своите умеења во боречките вештини не ги задржува само за себе туку е подготвен знаењата да ги сподели со другите.

Па во една прилика, за време на посетата џудо клуб, на момче кое ја вежбаа таа боречка вештина му покажа неколку потези.

Путин му демонстрираше малиот џудист како треба да се постави, што да направи, а му шепна и неколку совети.

Кога момчето се врати во борба, успеа да се собори двапати поголем противник од себе.

Се разбира, постариот борец му дозволи на момчето да го собори на душекот, но веруваме дека малиот човек се уште се придржува до совети на Путин.

https://youtu.be/m3nEYqZ8LYU

print

Можеби ќе ви се допадне...