Промоторот на Поветкин го тужи Вајлдер за 34,5 милиони долари

alexander povetkin ryabinsky buffer-worldboxing

Дионтеј Вајлдер поднесе тужба во Њујорк за надомест на штета во износ од 5.000.000 долари по откажувањето на борбата со Александар Поветкин.

Американецот на 21 мај во Москва требаше да ја брани титулата на ВБЦ во тешка категорија, но борбата е откажана по позитивниот допинг тест на Русинот.

Во организмот на Поветкин беше пронајдена мала количина на мелдониум – 0.07 микрограми на милилитар. Претходно, тој помина повеќе тестови и неговата страна тврди дека толку мала количина не може да биде поради допингување меѓу два теста.

Сега промоторот на Повтекин, Андреј Рјабински, возвраќа со противтужба, исто така на судот во Њујорк, во која поради клевета и прекршување на договорот бара 34,5 милиони долари.

ВБЦ уште не е донесе конечна одлука за случајот, а адвокат Вајлдер тужбата ја н арече апсурдна.

print

Можеби ќе ви се допадне...