Промовирано логото за Светското првенство во самбо во Јужна Кореа

Логото за Светското првенство во самбо во Сеул, Јужна Кореја, што ќе се одржи од 8 до 10 ноември, е претставено денеска на 2 август на веб-страната на ФИАС.

Настанот ќе собере најдобрите самбисти од светот кои ќе се борат за медали во 27 категории: 9 замажи, 9 зажени и 9 во комбат самбо.

Логото е направеново стилот на корејското национално знаме „Таегукги“и симболизира борба на самбо борачи обликувано во круг.

На логото е напишано „“Seoul 2019 World SAMBO Championships“.

print