Пролетер е севкупен победник на „Прилеп опен 2017“ (ФОТО)

 


На 16.Меѓународен џудо турнир „Прилеп опен 2017“ во организација на Пролетер од Прилеп најдобар и севкупен победник е токму ЏК Пролетер кој беше најдобар во детска и кадетска конкуренција.
Додека најдобар клуб во конкуренција до 13 години – малди пионери е Филипос Аминдео од Грција и до 15 години – пионери е Преспа од Ресен.


На турнирот учествуваа околу 200 натпреварувачи од 19 клубови од нашата земја и регионот од кои 9 клубови беа од Грција, Косово, Србија и Бугарија.

Медали за Пролетер освоија:

Деца до 11 години
Баракоски Давор 2 место до 22 кг
Спиркоски Гаврил 2 место до 25 кг
Спиркоски Никола 1 место до 27 кг
Петрески Дамјан 3 место до 30 кг
Галески Тадеј 1 место до 34 кг
Митрески стефан 3 место до 34 кг
Гешоски Леонид 1 место до 38 кг
Илиоски Андреј 2 место до 38 кг
Бунтески Матеј 1 место до 42 кг
Трпкоски Христија 2 место до 42 кг
Петрески Давид 3 место до 46 кг
Пројчески Стефан 3 место до 50 кг
Милчиноски Владимир 1 место +50 кг
Трајкоски Николче 2 место +50 кг
Баракоски Леонид 3 место +50 кг
Талеска Барбара 2 место до 36 кг
Николоска Нина 2 место до 40 кг
Станкоска Матеа 1 место +43 кг

Млади пионери до 13 години
Спиркоски Никола 3 место до 30 кг
Галески Тадеј 3 место до 34 кг
Гешоски Леонид 1 место до 38 кг
Илиоски Андреј 2 место до 38 кг
Димитриоски Сергеј 3 место до 38 кг
Трпкоски Христијан 2 место до 42 кг
Богданоски христијан 3 место до 50 кг
Петрески Дамјан 2 место до 60 кг
Милчиноски Владимир 1 место +60 кг

Пионери до 15 години
Цанески Валентин 2 место до 55 кг
Ристески Гоце 3 место до 55 кг
Милчиноски Мартин 3 место +73 кг
Кироваков Марко 1 место до 38 кг

Кадети до 18год
Велкоски Дарко 2 место до 55 кг
Цанески Валентин 3 место до 55 кг
Ристески Гоце 3 место до 55 кг
Милчиноски Мартин 3 место до 73 кг
Георгиоски Јорданчо 1 место до 66 кг
Лашкоски Мето 3 место до 66 кг
Трајческа Ана-Марија 1 место до 52 кг
Томеска Марија 1 место до 57кг
Велкоски Давор 1 место до 50 кг
Спиркоски Давид 2 место до 50 кг

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...