Преспа со одлични резултати на Струга опен 2018 (ФОТО)

Џудистите на Преспа од Ресен остварија забележителни резултати на 5.Меѓународен турнир „Струга опен 2018“, освојувајќи 13 медали во повеќе возрасни категории.

Резултати

Категорија помлади полетарци:

Христијан Фузевски до 18 кг бронза

Марија Ангелова до 22 кг злато

Тодор Лабачевски до 24 кг сребро

Ана Стојчевска до 31 кг злато

Категорија полетарци:

Горјан Лабачевски до 34 кг сребро

Категорија помлади пионери:

Елена Поповска до 52 кг злато

Кадир Шакири до +60 кг сребро

Трифун Лазаревски до 60 кг бронза

Александра Фузевска до 48 кг бронза

Категорија постари пионери:

Лилјана Недановска до 63 кг злато

Емилија Поповска до 48 кг сребро

Категорија кадети:

Ангела Боровичанин до 40 кг злато

Димитар Тасевски до 73 кг сребро

print