Прекинат постот во Премиер лигата – Емил Павлов ќе се бори за златниот медал во Дубаи

Емил Павлов се пласира во финалето на Карате 1 Премиер лига во Дубаи 2018 и протов Турчинот Ереј Самдан ќе се бори за златниот медал.

По подолго време е ова е добар резултат на некој наш каратист во Премиер лигата, а и на Павлов.

Претпалднево настапија и Пуликсинија Јованоска во кати и Сара Радичевска. Јованоска загуби во првото коло, а Радичевска има победа и пораз на изјаснување (0-0), но може да се надева на репасаж ако нејзината противнчичка Чипенсек се пласира во финаелто во категоријата до 50 килограми.

Од Македонија настапуваат 14 каратисти.

На турнирот учествуваат 629 (638) натпреварувачи од 219 клуба од 74 земји.

Резултати

Кати – 60 натпреварувачи

Пуликсенија Јованоска – Аракаи Франческа Фабрегас (Шпанија) 2-3

-50 кг – 46

Сара Радичевска – Умај Угур (Турција) 2-1

Сара Радичевска – Чанјанут Чипенсек (Тајланд) 0-0

60 кг – 48

Емил Павлов – Јуејонг Гу (Ј.Кореја) 3-1

Емил Павлов – Степен Ефименко (Русија) 3-2

Емил Павлов – Олег Филипович (Украина) 6-0

Емил Павлов – Калвис Калин (Литванија) 5-3

Финале

Емил Павлов – Ереј Самдан (Турција)

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...