Поранешна натпреварувачка на УФЦ претепана од тренерот (ФОТО)

Ерика Алмеида е поранешен шампион во сламка категорија на Џангл фајт, а во 2015 година направи две борби во УФЦ, кои ги изгуби со одлука на судиите. Таа го обвинува поранешниот тренер Херман Гутиерез за тепање.

Ерика имаше 17 години кога почнала да работи во салата на Гутиерез во 2007 година и почнале за излегуваат заедно, иако тој бил во брак. Таа вели дека Гутиерез почнал да се однесува агресивно, да ја посетува и да ја тепа. Алмеида се жали дека ја туркал, потоа ја клоцал и ги удирал со лактите.

Тепањето се случува пред две години и таа се снима и пушта видео со него, а подоцна нејзиниот поранешен тренер негира сè. Ерика вели дека не сакала да зборува, бидејќи се плашела од нејзиното семејство. Сега, две години подоцна, таа го смени градот во кој живее и е посветена на друг човек, но одлучи да преземе акција. Во полицијата, Гутиерез истакна дека не ја тепал, дури и немале врска. Ерика има скор 8-3 во ММА и не се натпреварува веќе две години. Во својата последна борба ја порази Лучијане Силва во нејзината татковина.

Ова е нејзината слика по тепањето на поранешниот тренер:

print