Познато е по колку ќе заработат Канело и Головкин за реваншот

Спортската комисија на Невада ги потврди загарантираните заработувачки за реваншот меѓу Генади Головкин и Сол Алварез.

Се чини дека Головкин во преговорите се изборил за поголем удел отколку во првата борба. Канело во мечот за титулата во средна категорија има загарантирана сума од 5 милиони долари, а  Головкин четири, иако се очекува и двајцата да заработат по десетици милиони откако ќе го добијат својот дел од плати-па-гледај.

Првата борба продаде 1,3 милиони ППГ, а се очекува, со оглед на сето она што се случуваше, реваншот да го надмине тој број.

За првата борба минатиот септември, Мексиканцот имаше гарантирани 5 милиони долари, а Головкин 3.

Брокерките од листата за оваа вечер ќе ги добијат следните износи:
Хаиме Мунгуија 250.000 долари
Брендон Кук 30.000 долари
Дејвид Лемо 200,000 долари
Гери „Спајк“ О’Саливан 400,000 долари
Роман Гонзалес 200.000 долари
Мојс Фуентес 35.000 долари

print

Можеби ќе ви се допадне...