Погледнете го видеото од третиот турнир на винг чун комбат во Скопје

Пишувавме дека неодама се одржа третиот ревијален турнир на Комплет винг чун комбат на спортските терени на ФК Работничкина 24 мај во Скопје, при што настапија 20 учесиници од ВЦКФЦ Вечна пролет, ВЦКФЦ Шаолин и Тај чи чуан клубот Феи Лонг. Се натпреваруваа во три дисциплини: Cross arm chi sao ( sparring), Dragon pole (sparrong) и Demonstracion.

Сега ви го нудиме и видеото од овој настан. Се надеваме дека ќе уживате во изведбите и мајсториите на оваа вештина.

.

print