Повредениот Усик не сака меч со Гасиев во Русија

Украинската суперѕвезда во тешка категорија Олександр Усик се здоби со повреда на лактот. Шампионот на ВБЦ и ВБО се подготвуваше за финалето на Светските боксерскса супер серија. Тој ќе се бори против непоразениот Русин Мурат Гасиев за трофејот на Мухамед Али.

https://twitter.com/WBSuperSeries/status/985949291431723013?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sportal.bg%2Fnews.php%3Fnews%3D719888

Средбата првично беше закажана за 11 мај во Џеда. По вестите, Гасиев го прекина подготвителниот камп во САД и се врати дома. Се уште не е јасно кога и каде ќе се одржи борбата.

Една опција е тоа да се случи налето во Русија, но украинскиот штаб рече дека ова сценарио не ги задоволува.

.

print

Можеби ќе ви се допадне...