Повредата го спречи Гоце Јанески да го брани „Златниот гонг“

Најдобриот македонски боксер, Гоце Јанески, нема да го брани „Златниот гонг“ кој го освои минатата година поради повредата што ја заработи на раката на мечот Сесвете – Пинк Пантер во Загреб во 10-то коло на Регионалната боксерска лига.

„Жали ме што Гоце Јанески не е во можност да го брани вредниот меѓународен трофеј пред домашната публика. Сепак, тој е млад боксер и пред него е иднината, затоа не сакаме да ризикуваме со неговото здравје. Гоце мора да биде подготвен во секоја смисла за врвните натпревари што го чекаат, тој е иднината на македонскиот бокс“, вели неговиот тренер Оливер Станков од БК Аперкат.

Поради повредата Јанески ќе го пропушти и двомечот меѓу репрезентацијата на Регионалната бокс лига и Италија на 18 ноември во Подгорица, Црна Гора.

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...