Пионерите на ЏК Дрим со пет медали на Државното првенство

Drim struga na drzavno vo bitola

Сртужани настапија со одбрана екипа на Државното првенство во џудо за пионери и јуниори во Битола, па така џуидстите Дрим во конкуренција на пионери освоија пет медали – 3 златни и 2 сребрени со осум натпреварувачи.

Drim dzudo struga na drzavno vo bitola

Златни медали освоија Андреј Симоноски (-38 кг),  Христијан Тодев (- 60 кг) и Христијан Глигороски (-66 кг), додека сребрените се за Марио Нелоски (-34 кг) и Божидар Донески (-38 кг).

Во конкуренција на јуниори Дрим настапи со еден натпреварувач, но не освои медал.

Од ЏК Дрим велат дека шсте еднаш докажаа оти се во врвот на џудо спортот во Македонија.

Ipon.mk/В. Д.

print