Пеце Наумовски и Тео Цветковски ќе ги бранат боите на Австралија на СП во карате

Македонската карате експедиција на Светското првенство за кадети, јуниори и јуниори до 21 година во Тенерифе, Шапанија, од 25 до 29 окѕомври, ќе биде поголема за Пеце Наумовски и Тео Цветковски, но во редовите на австралиската репрезентација.

Тие двјцата имаа претставување на СиБиЕс радио заедно со нашата репрезентативка во кати Маријана Димоска која од неодамна се пресели на овој континент.

Сите тие се надеваат на успех и си даваат поддршка.

На овој ЛИНК може да ги слушнете нивните изјави.

 

Ipon.mk

print