Петросјан и Сакара ќе се борат за титулите на Белатор

Италијанците Џорџо Петросјан и Алесио сакара ќе се борат за титулите на Белатор кога американската промоција следниот пат ќе пристигне на Апенинскиот полуостров.

31-годишниот Петросјан на 9 декември во Фиренца ќе се бори за кик бкс титулата во категоријата до 70 килограми против Тајланѓанецот Јодвичa Кеммајтајџим, порано позната како Јодвич Пор Бонсит. Тајланѓанецот има само 21 година. Поранешниот шампион на Лумпини и Тајланд, а во мај тај мечевите ги победил Саенчаи, Синдге Кијатмукао, Нонг-О и Петбончу.

35-годишниот Сакара (19-11, 2 НЦ) ќе се бори за ММА појасот шампион во средна категорија против Рафаел Карваљо (14-1). 30-годишниот Бразилец последната одбрана на титулата ја имаше во април во Италија, кога со висок удар гонокаутира Мелвин Манхоеф во реваншот.

.

print