Пендаровска и Заборски во финалето, бронза за Мојсовска на Гран при Кроација

Моника Пендаровска и Петар Заборски се во финалето на големиот Меѓународен турнир Гран при Кроација во Самобор, Хрватска, а Ангела Мојсовска го освои бронзениот медал во конкуренција на млади сениори (У-21).

Пенадаровска, Заборски и Мосовска од КК Макпетрол се само дел од поголемата македонска експедиција на овој турнир кој е проверка пред Европското првенство за кадети, јуниори и У-21 во Сочи, Русија, во феруари.

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...