Павлов утре се бори за златниот медал, денес разочарувачки настап на нашите каратисти

Ако вчера се чувствуваме горди на успехот на македонскиот карате репрезентативец Емил Павлов кој се пласира во финалето на Карате 1 Премиер лигата во Москва и утре ќе бори за златниот медал, денеска разочараа. Од петмина наши каратисти никој не отиде подалеку од првото коло.  

Резултати
-75 кг
Петар Заборски – Веи-Чун Хсу (Тајван) 0-5

-84 кг
Берат Јакупи – Чун-Веи Ву (Тајван)  0-2
Виктор Крстевски – Мади Ходабахши (Иран) 0-1
Петар Спасеновски – Илја Геравонесов (Русија) 1-5

+84 кг
Жарко Арсовски – Фернандо Диего (Колумбија) 2-4

Вчера
60 кг
Емил Павлов – Ласло Андраш (Унгарија) 4-1
Емил Павлов – Матијас Гомез (Шпанија) 6-0
Емил Павлов – Калвис Калинис (Латвија) 5-3
Емил Павлов – Даглас Бросе (Бразил) 2-0
Емил Павлов – Анџело Крешченцо (Италија) 1-0
Финале
Емил Павлов – Ерај Садман (Турција)

-67 кг
Ненад Келебиќ – Сами Енхалили (Шпанија) 0-0
Кати
Пуликсенија Јованоска 22,12 (15,40 + 6,72) 6-та во прв круг

Ферри Исиќ 21,54 (15,12 + 6,42) 6-ти во прв круг

print