Осенсеи во недела е домаќин на Државното првенство во џиу џицу

На 18 март (недела) во Штип ќе се одржи Државното првенство во џиу џицу во борби и не ваза.

Натпреварите ќе почнат во 10 часот во спортската сала „Јордан Мијалков“.

Домаќин на првенството е ЏЏК Осенсеи од Штип.

Државното првенство за неколку судии ќе биде тест за практичниот дел за добивање лиценци за судење, откако теоретско-показниот семинар го поминаа во Скопје.

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...