Окинава карате до – уечи рју стил одржа семинар во Охрид (ФОТО)

Okinava seminar ohrid site 2016

Овој викенд во Охрид се одржа семинар за Oкинава карате до, стил уечи рју.

Okinava seminar Ohrid masjtorite 2016

Овој семинар се одржа под водство на сенсеи Милан Димитриески 6 дан, Милош Кончар 4 дан од Федерацијата за Окинава карате од Белград (Окикукаи Србија) и Боре Видевски 3 дан, претставник за овој стил во Македонија од карате клубот Окинава (Окикукаи Македонија).

Okinava seminar vezbaci goli ohrid 2016

„На семинарот се проверуваа и усовршуваа старите техники, но се учеа и нови . Воедно овој семинар беше само подготовка за официјалниот семинар кој традиционално се одржува во Велес, каде што е седиштето на овој карате стил. Семинарот ќе се одржи во периодот од 16 до 18 септември, кога покрај едукативниот дел, ќе се одржи и полагање за ученички рангови“, изјави за Ipon.mk, Боре Видевски.

okinava seminar majstorite goli Ohrid 2016

Okinava seminar vezbaci parovi 2016

Ipon.mk/В.Д.

print