Одличен нокаут со удар од вретење во кјокушин карате (ВИДЕО)

Професионалната лига Сенши се одржа минатиот викенд во Варна-Бугарија.

Борбите се одржаа според правилата на тајландскиот и кик боксот, и кјокушин карате.

Правилата на Кјокушин светската унија дозволуваат удари со шаката во главата,како и фрлња и удари со лактот, а во мечот до 75 килограми е забележан брилијантен нокаут.

Ерменцот Артур Артунјан во третата рунда го нокаутира Русинот Никит Мошкин.

Гостите на настанот беа победниците на К-1 Гранд при Петар Аертс и Семи Шилт.

print