Оверем потежок од Олејник, Македонецот Ален Амедовски подготвен за дебито во УФЦ (ВИДЕО)

Во Санк Петербург се одржа со мерењето за УФЦ Фајт најт 149.

Алистер Овереем имаше 111,1 килограм за мечот со Алексеј Олејник. 41-годишниот Русин беше 107,5 кг.

Рем и Олејник на мерењето покажуваа блискост и меѓусебно почитување.

Оверем за претходната борба во ноември кога во првата рунда го нокаутира Сергеј Павлович беше еден килограм потежок. Павлович настапува и на овој настан. Се бори со Бразилецот Марсел Голм (6-2, 1-2 УФЦ).

Иван Штирков успешно ја одработи обврската за дебито во полутешка категорија, како и Македонецот Ален Амедовски кој во првиот меч за УФЦ се бори Криштоф Јотко.

УФЦ Санк Петерсбург:

Алистер Оверим (111.1) – Алексеј Олејник (107.5)
Ислам Махачев (70,3) – Арман Царукјан (70.3)
Сергеј Павлович (115.2) – Марсело Голм (113,4)
Иван Штирков (93.4) ​​- Девин Кларк (92,8)
Роксан Модафери (56.7) – Антонина Шевченко (56.7)
Криштоф Јотко (84) – Ален Амедовски (84.4)

Мовсар Евлоев (66.2) – Сеунг Ву Чои (66)

Султан Алиев (77.1) – Кеита Накамура (77,6)
Александар Јаковлев (70,3) – Алекс Да Силва (70,7)
Марчин Тибура (113) – Шамил Абдурахимов (117)
Гаџимурад Антигулов (92,8) – Михал Олексејчук (93,4)
Магомед Мустафаев (70) – Рафаел Физиев (70.3)

print