Оверем го нокаутира Олејник во првата рунда (ВИДЕО)

Алистер Оверем на 15 секунди до крајот на првата рунда го нокаутира Алексеј Олејник ма УФЦ Фајт најт 149 во Санкт Петербург.

На почетокот на мечот Оверем и Олејник влегоа во клинч. Битката се насочи на подиумот, при што Олејник се обиде да го измами, но Алистер е внимателен. Двајцата застануваат на нозе и Оверем праќа ножни удари во главата на Олејник, а потоа и во коленото. Русинот возвраќа со силни удари и успева да го повреди Овредем, a потоа се фрла удар за нокаут, но Оверем преживува. Алистер се созема и силно удира во коленото. Олејник задави силни удари во телото на Оверем, но плати за тоа, добивајќи силен удар со коленото.

Олејник со силен десен директ го приклештува Алистер до мрежата, но тој успева да извлече и да зададе нова доза на неговите брутални удари со колено. Влегуваат во клинч, а Алистер продолжува да го унказува Олејник со колена и го соборува на подиумот со тие удари. Рем завршува сè со неколку удари и крај на средбата. Алистер успеа да го победи со нокаут 15 секунди пред крајотна првата рунда и влегува во серија од две последователни победи.

УФЦ Санкт Петерсбург:

Алистер Оверим Алексеј Олејник (ТКО, Р1)

Ислам Махачев Арман Царукјан (едногласна одлука на судиите, 30-27, 30-27, 29-28)

Сергеј Павлович Марсело Голм (КО, Р1)

Роксан Модафери – Антонина Шевченко (поделена одлука на судиите, 29-28, 28-29, 29-28)

Криштоф Јотко Ален Амедовски (едногласна одлука на судиите, 30-25, 30-26, 30-26)

Мовсар Еволоев – Сеунг Ву Чои (едногласна одлука на судиите, 29-27, 29-27, 29-26)

Султан Алиев – Кеита Накамура (едногласна одлука на судиите, 30-27, 30-27, 30-27)

Александар Јаковлев Алекс да Силва (сабмишн, гилотина, Р

Шамил Абдурахимов Марчин Тибура (ТКО, Р2)

Михал Олексејчук – Гаџимурад Антигулов (КО, Р1)

Магомед Мустафаев Рафаел Физиев (ТКО, Р1)

https://www.youtube.com/watch?v=uwebV1LD2Ps

print