Новите ВКФ правила за кати и борби – 2019

Светската карате федерација (ВКФ/WKF) ги објави новите натпреварувачки правила за кати и борби што се применуваат од 1 јануари 2019 година.

На линкот подолу, можете да го видите резимето на правилата за 2019 година, документите се во пдф формат и се сопственост на Карате федерацијата на Србија.

Новите натпреварувачки правила за кати и борби за 2019 година (пдф формат).

print