Ништо од борбата Мејведер – Насукава

Не траеше долго.

Во понеделникот, беше објавено дека Флојд Мејведер ќе се бори против Теншин Насукава за Нова година на Ризин.

На прес-конференцијата во Токио не беше откриена по кои правила ќе се борат, но јапонските медиуми објавија дека Американцот можел да смета на профит нешто помалку од 90 милиони американски долари.

Ништо од тоа.

„Сега, кога повторно сум на американска тло, по долгиот и разочарувачки пат во Токио, имам време да ви се обратам, на навивачите и медиумите во врска со претстојниот настан на 31 декември кој неодамна беше најавен“.

„Прво и основно, сакам да бидам јасен. Јас, Флојд Мејведер, никогаш не се согласив на официјален натпревар со Теншин Насукава. Со сета почит спрема него, немав слушнато за него до неодамнешната посета на Јапонија. На крајот, ме прашаа дали ќе учествувам во деветминутна егзибиција во три рунди против противник кој ќе го избере Ризин фајтинг федерацијата.

„По првата информација што ја добив од Брент Џонсон од ОНЕ ентертејмент е дека се работи за егзибиција за мала група на богати гледачи за многу голема сума. Оваа егзибисија е наречена „посебна борба“, чисто од маркетиншки причини и без никаква намера навистина да биде службен настан и да биде пренесувана во целиот свет“.

„Кога пристигнав на прес-конференцијата, мојот тим и јас целосно се исфрлени од патот со нова насока во која тргна овој настан. Требаше веднаш да ја сопреме. Сакам да се извинам искрено на своите фанови за информациите објавени на прес-конференцијата кои наведуваат на погрешни заклучоци. Ве уверувам дека ниту јас не знаев за одлуките кои се донесени без моја согласност и одобрување“.

„Поради неколку фанови кои допатуваа од сите краеви на светот не сакав да се создадам голема збрка со оспорување на она што беше речено и зардаи тоа навистина ми е жал“.

“Јас сум пензиониран боксер кој заработува неспоредливи пари во светот за појавувања, говори и повремени мали егзибиции“.

View this post on Instagram

Now that I am back on U.S. soil after a long and disappointing trip to Tokyo, I now have the time to address you, my fans and the media in regard to the upcoming event on December 31st that was recently announced. First and foremost, I want it to be clear that I, Floyd Mayweather, never agreed to an official bout with Tenshin Nasukawa. In fact (with all due respect) I have never heard of him until this recent trip to Japan. Ultimately, I was asked to participate in a 9 minute exhibition of 3 rounds with an opponent selected by the "Rizen Fighting Federation". What I was originally informed of by Brent Johnson of "One Entertainment" was that this was to be an exhibition put on for a small group of wealthy spectators for a very large fee. This exhibition was previously arranged as a "Special Bout" purely for entertainment purposes with no intentions of being represented as an official fight card nor televised worldwide. Once I arrived to the press conference, my team and I were completely derailed by the new direction this event was going and we should have put a stop to it immediately. I want to sincerely apologize to my fans for the very misleading information that was announced during this press conference and I can assure you that I too was completely blindsided by the arrangements that were being made without my consent nor approval. For the sake of the several fans and attendees that flew in from all parts of the world to attend this past press conference, I was hesitant to create a huge disturbance by combating what was being said and for that I am truly sorry. I am a retired boxer that earns an unprecedented amount of money, globally, for appearances, speaking engagements and occasional small exhibitions.

A post shared by Floyd Mayweather (@floydmayweather) on

.

print