На џиу џицу турнирот „Скопје опен 2017“ досега се пријавени 140 натпреварувачи

До овој момент на 8.Меѓународниот џиу џицу турнир „Скопје опен 2017“ се пријавени 140 натпреварувачи од осум држави во не ваза, дуо систем и фајт.

Конечниот број на натпреварувачи ќе се знае вопеток кога ќе стигна сите пријави. Покрај натпреварувачите че има и 13 судии од странство.

Турнирот е во сабота (4 ноември) и е во организација на Македонската џиу џицу федерација, а ќе се одржи во спортската сала „Македонско сонце“ во населбата Пролет во Скопје.

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...