Балканец шампион без двата турнири?!

Без успех

Идните две недели, 29 ноември и 5 декември во Прилеп и Неготино требаше да се одржат сениорски турнири, преку кои требаше да се добие новиот државен првак во борење. Таква одлука беше донесена и на последното годишно собрание на ФБСМ. Но, дознаваме, тие турнири нема да се одржат. Ќе важат резултатите од првите два турнира.

Balkanec deca

Како што стојат работите, на првите два турнира најуспешна беше екипата на Балканец, а тоа значи дек аштипскиот клуб ќе ја освои 26-тата државна титула во сениорска конкуренија. Претходно, Лирија го освои Купот на Македонија, иако сите првенства не беа завршени.
„Разговарав со претставниците на Бучим и Лирија и тие беа категорични дека нема да учествуваат на овие турнири. Штом трите најдобри клубови не се подготвени за учество на турнирите, истите нема да се одржат. Балканец ќе биде прогласен за државен првак во сениорска конкуренција, бидејќи на двата турнири годинава бевме најдобри и освоивме најмногу бодови“, изјави Добре Маринков од Балканец.

Управниот одбор на ФБСМ доправа треба закаже седница и да расправа за оваа работа.
Состојбите во Балканец и натаму статус кво. Централниот регистер на Македонија не прифати да се запише раководството на Балканец кое беше избрано на вонредното Собрание на клубот. Така, во Централниот регистер останува запишано името на Добре Маринков, како претседател на клубот. Со ова не се помируваат учесниците на вонредното Собрание, кои јавно и преку Фејсбук, го поканија досегашното раководство да присуствува на ново закажаното вонредно Собрание на Балканец, како што предвидуваат прописите. Очигледно, продолжува поделеноста меѓу боречките работници во Штип, што не е добро ни за македонското борење.

Ipon.mk/К.М.

print

Можеби ќе ви се допадне...