На Изборното првенство во борење за пионери и другите клубови покажаа заби

На Изборното првенство за пионери вчера во Радовиш можеше да с езабележи шареноликост во борбата за првите места. Најуспешни беа најмладите борачи на Лирија, но селдеа Балканец, Олимпија, Студеничани, Тефејуз, 7 Мај, Ускана, Спартак, Бучим Шампиони, Вардар.

Ова најавува интересна конкуренција на Државното првенство и борба за место во репрезентацијата за Блаканското првенство.

Резултати
34-38 кг
1.Рамадан Рамадани – Студеничани
2.Стефан Стојаноски – 7-ми Мај Прилеп
3.Бесар Амети – Тефејуз
3.Омер Јусуфи – Лирија
5.Стефан Митев – Бучим Радовиш
5.Давид Митев – Балканец

41 кг
1.Стефан Штерјов – Балканец
2.Никола Трајчев – Олимпија Штип
3.Ислам Незири – Тефејуз
3.Петар Насески – 7-ми Мај Прилеп
4.Миљаим Емини – Тефејуз
5.Џан Ибраими – Бучим Радовиш

44 кг
1.Бесар Алили – Лирија
2.Радомир Димитријевиќ – Бучим Радовиш
3.Роберт Стеванов – Неготино

48 кг
1.Реџеп Поцеста  – Лирија
2.Окан Мамудов – Балканец
3.Ненад Панов – Балканец
3.Авди Јашари – Студеничани
5.Албан Салику – Ускана
5.Алтин Река – Лирија

52 кг
1.Дарио Димитров – Балканец
2.Зулќуфли Асани – Тефејуз
3.Мирче Стојанов – Балканец
3.Бесјан Синани – Скопје
5.Енис Бајрами – Лирија
5.Филип Додевски – Неготино

57 кг
1.Ваљон Бајрами – Лирија
2.Нејди Ќаипи – Лирија
3.Дритан Реџепи – Ускана
3.Ехад Араповски – Федерција на боречки спортови на Македонија
5.Филип Гигов – Балканец
5.Омер Асани – Тефејуз

62 кг
1.Стефан Димитров – Бучим
2.Елведин Фета – Лирија
3.Сами Ибраими – Лирија
3.Дејан Јосифов – Бучим Радовиш
Дејан Митев – Спартак Кочани , дисквалификуван со црвен картон

68 кг
1.Мартин Костадинов – Бучим Шампиони Радовиш
2.Меркан Беслими – Тефејуз
3.Стивен Андонов – Балканец
3.Кристијан Лазарев – Бучим Радовиш
5.Стефан Димчевски – Вардар

75 кг
1.Лирим Муслиу – Ускана
2.Хамза Фазлиу – Скопје
3.Лерт Абази – Ускана
3.Кристијан Славевски – Вардар
5.Љупче Митев – Спартак Кочани

85 кг
1.Мухамед Рамадани – Лирија
2.Андреј Антов – Спартак
3.Виктор Саздовски – Балканец
3.Андреј Велинов – Балканец
Роберт Стојанов – Бучим , дисквалификуван порани предвремено напуштање на терен.

Екипен пласман
1.Лирија
2.Балканец
3.Тефејуз
4.Бучим Радовиш
5.Ускана
6.Студеничани
7.7-ми Мај Прилеп
8.Спартак Кочани
8.Бучим Шампиони Радовиш
10.Неготино
11.Вардар
12.Скопје
13.Федерција на боречки спортови на Македонија
Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...