Му ја одзедоа титулата на Вајт по допинг скандалот

Дилиен Вајт беше позитивен допинг-тестот во мечот со Оскар Ривас. ВБЦ брзо реагираше со одземање на титулата привремен шампион во тешка категорија и го отстрани од позицијата задолжителен предизвикувач.

ВБЦ ги извести Вајт и неговиот тим за одлуката и наскоро сослушувањето пред надлежната комисија.

Според резултатите, Вајт е позитивен на метаболити на дианабол.

print