Му прават восочна фигура на Рико Верховен во Музејот Мадам Тисо (ВИДЕО)

Шампионот во тешка категорија на Глори, Рико Верховен, e еден од најдобрите кикбоксери во светот. Тој е шампион повеќе од 4 години и успеа да ја одбрани титулата осум пати. Пред неколку дена на социјалните мрежи сподели информација дека добива своја восочна фигура во Музејот на Мадам Тисо. Неговата фигура, сепак, ќе биде посебна, бидејќи тој е робот кој може да ги врти главата и очите.

https://www.instagram.com/p/Bq6wcfnln1T/?utm_source=ig_embed

Во моментов Рико се уште е шампион на Глори, но се зборува дека сака да започне филмска кариера, а од Глори организираат турнир во тешка категорија, кој ќе се одржи на 8 декември и најверојатно тогаш ќе му ја одземат титулата на Верховен.

print