Мртва трка на Баргала, Пинк Пантер и Чаир за титулата во Младинската лига на жешкиот ринг во Штип

Мртва трка ќе водат Чаир, Баргала и Пинк Пантер во последното коло (6.коло) на Младинската лига во бокс на Македонија, бидејќи разликата меѓу овие три екипи е еден бод. Чаир има 57 бода, а Баргала и Пинк Пантер по 56, додека четвратата екипа БК Шкупи е со 30.

Последното коло овој викенд во Штип ќе биде многу интересен, бидјеќи штипските екипи настапуваат на домашен терен, додека Чаир располага со поголем ростер на боксери кои всушнотс може да му ја донесат титулата и на мерењето. Но, и Баргала и Пинк Пантер имаат адути кои ќе сакаат да ги исползуваат пред домашната публика.

Во Првата лига веќе се е јасно, затоа што БК Чаир има 21 бод предност пред второпласираната екипа на Алексо Огненовски од Охрид. Чаир има 44 бода, Алексо Огненовски 23, Тренипе 19 итн. Второто место за охриѓани ќе биде голем успех и поттик идната година да настапат сопоголеми амбиции.

Кадети
-57 кг Ѓоше Ѓошев (Пинк Пантер) – Лука Филиповиќ (Лав Куманово) 3-0
-63 кг Един Јашар (Баргала) – Алми Роча (Чаир) 3-0
-66 кг Кристијан Арсов (Јордан Мијлаков) –  Алпај Демиров (Баргала) 1-2
+80 кг – Стево Илиќ (Ас) – Серген Демиров (Баргала) 0-3

Јуниори
-60 кг Шпенд Гафури (Чаир) – Оран Шакировски (Пинк Пантер) 0-3 
-64 кг Христијан Тодоровски (Алексо Огненовски) – Кире Јаневски (Аперкат) 0-3
-69 кг Омер Исени (Шкупи) – Елмедин Истрефи (Чаир0-3 (предадена бб)
-75 кг Ристе Ристов (Пинк Пантер) – Октај Фератов (Борец) 0-2 (ТКО, Р1)
-81 кг Никола Бубевски (Пинк Пантер) – Даниел Абаз (Тернипе) 3-0

Сениори
-69 кг Љуљзим Исмалили (Чаир) – Даниел Вретовски (Алексо Огненовски) 3-0 
-75 кг Елвис Сулејман (Тернипе) – Алим Насуфи (Чаир) 0-2 (предаденаР1
91 кг Димитар Јованоски (А. Огнeнoвски) – Димитар Тасевски (Ас) 2-0 (прекин, Р1)
+91 кг Синан Џеладин (Тернипе) – Ѓоко Ристески (А. Огненовски) 2-0 (предадена, Р1)

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...