ММА борец нокаутира имитатор на Брус Ли со ножен удар во главата (ВИДЕО)

Ксуан Ву реши да ги следи стапките на неговиот учител Ксу Ксијаодонг и да ги разобличи лажните мајстори на боречките вештини. Ву реши да застане против Тан Лонг, кој наводно бил специјалист на Винг Чун. Лонг реши да го имитира легендарниот Брус Ли и беше облечен во жолто, бидејќи Ли беше облечен во филмот „Смртоносна игра“ од 1978 година.

Двајцата организираа борба по расправијата на социјалните мрежи. Ботката се одржа во трговски центар во кинескиот град Инчуан. Лонг не сака никаква врска со ММА и влегува во средбите без ракавици. Пвично, Лонг скока и се обидува со летачки удар со кој не постигна ништо, а по тоа почна да бега во рингот. Ксуан му задава два удари во главата и се се завршува за 12 секунди.

print