Мирко Филиповиќ го одработи првиот тренинг во очи на четвртфиналето на Гранд при (ФОТО)

mirko-spaga

Мирко Филиповиќ го одработи првиот тренинг во Токио во пресрет на борбата во четврток.

Кро Кап во четвртфиналето на Ризин Гранд при во отворената категорија се бори против Мухамед Лоуел. Ако победи, во полуфиналето на 31 декември оди на победникот на судирот на естонскиот сумо борач Барута и Цујоши Кохсака.

Тренингот го направи во токискиот Голд’с џим во друштво Стипе Дрвиш и Саша Милинковиќ.

Ризин 3, 29 декември:

Рин Накаи – Канако Мурата

Теншин насукава – Никита Сапун

Казујуки Мијата – Енди Соувер

Јуки Мотојама – Алан Насименто

Тацумицу Вада – Каи Кара

Јусуке Јачи – Марио Сисмундо

Кана Асакура – Алиса Гарсија

Сатору Китаока – Дарон Круикшенк

mirko-sparing-japonija

Четвртфинале на ГП:

Мирко Филиповиќ – Мухамед Лоуелl

Цујоши Кохсака – Каеда Хувелсон

Хит Херинг – Амир Алиакбари

Валентин Молдавски – Шимон Бајор

Резервна борба: Вадим Немков – Алисон Висенте

mirko-so-ekipata-vo-japonija

print

Можеби ќе ви се допадне...