Миочиќ: Кормиер во првата борба ме доби на среќа

Стипе Миочиќ вели дека Даниел Кормиер го победил во првиот меч благодарение на среќата.

Минатото лето ДК го нокаутира американскиот Хрват во првата рунда и го му го одзеде појасот во неговата четвртаодбрана на титулата во тешка категорија на УФЦ.

-Како би ја опишале првата борба за оние кои не ја гледале? (TC: 4: 38)

„Добро одеше. Тој ја доби на лотарија“.

-Што одеше добро?

„Набивав темпо, се движев каде што сакав, работев во клинч, сè одеше добро. Го фрлив на подот, го соборив. Се боревме и само го фрлив. Не знам, чудно. Се чувствував добро. Кога го добив прстот во око, тоа малку ме поремети и ме погоди со десен оверхенд. Понекогаш и тоа се случува“.

„Само го фрли десниот оверхенд додека се извлекуваше од клинч. Му го видовте изразот на лицето по борбата. И тој беше изненаден“, рече Миочиќ за ЕСПН.

Реваншот ќе се одржи на 17 август на УФЦ 241 во Анахајм.

print